Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Target Blu Eye waarschuwing voor hulpdienst voertuigen

Wie herkend zichzelf nou niet in de situatie dat je in gedachten voor een stoplicht staat te luisteren naar een lekker muzieknummer of naar het nieuws op de radio? of je rijdt op een rijstrook of rijbaan om de goede afslag te nemen of je rijdt op de spitsstrook en vanuit het niets nadert er ineens een ambulance met loeiende sirene en zwaailampen achter je. Je schrikt en raakt lichtelijk in paniek en probeert met je auto ruimte te maken zodat de ambulance jou kan passeren. Het zou een stuk relaxter en veiliger zijn als je van te voren al gewaarschuwd wordt voor naderende hulpdiensten zodat je daar direct op kunt anticiperen. De Target Blu Eye is daar ideaal voor, hij waarschuwt je al ver van te voren dat er een hulpdienst nadert. 

De Target Blu Eye is gebaseerd op Tetra-technologie
De Target Blu Eye is een innovatief en nieuw verkeersveiligheids- en waarschuwingssysteem De Target Blu Eye wordt geleverd met een hoofdunit, een controledisplay en een externe antenne. Het systeem is van de Target Blu Eye werkt op het Airwave (TETRA) netwerk. Als een hulpdienst zoals een politiewagen, een ambulance of een brandweerwagen in de buurt is dan wordt u vooraf gewaarschuwd met een akoestische en visiuele waarschuwing. De Target Blu Eye beschikt over een signaal-sterkte meter deze vindt u op het bedieningsdisplay zo ziet u in één oogopslag of er een hulpverleningsvoertuig richting u komt of van u af rijdt.

Target Blu Eye - Akoestische waarschuwingen 
De communicatie die door hulpdiensten wordt gebruikt bestaat uit twee verschillende communicatiesignalen. De Target Blu Eye herkend ze allebeide en zal dan ook twee verschillende akoestische signalen laten horen. Alle signalen die de Target Blu Eye geeft duiden op de aanwezigheid van een hulpdienst bij u in de omgeving.

Target Blu Eye - Visuele waarschuwingen
Naast de akoestische waarschuwingen geeft de Target Blu Eye ook visuele waarschuwingen die u kunt zien op de signaal-sterktemeter op het display. Als er in uw omgeving een hulpverleningsvoertuig nadert, ongeacht uit welke richting deze komt, dan geeft de signaal-sterktemeter op het display een geschatte afstand tussen u en het hulpverleningsvoertuig.

Target Blu Eye - Gevoeligheidsmodus
Op het display van de Target Blu Eye kunnen verschillende gevoeligheidsmodi worden geselecteerd.

  • Snelwegmodus: in deze modus staat de Target Blu Eye in de hoogste gevoeligheid waardoor het systeem hulpdiensten op grote afstand al kan herkennen.
  • Stadsmodus: in deze modus staat de Target Blu Eye op een lagere gevoeligheid. Deze modus wordt aanbevolen voor gebruik in steden en grote dorpen.

Het detectiebereik van de Target Blu Eye varieert van enkele honderden meters tot ongeveer een kilometer. Houdt rekening mee dat het bereik afhankelijk is van de omgeving en de geselecteerde gevoeligheidsmodus.   

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord