Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

FFP2 Gecertificeerde mondkapjes

Informatie mondkapjes / beschermingsmaskers / mondmaskers / mondneusmaskjers

De landen buiten de EU die het grootste deel van de gecertificeerde mondkapjes en mondmaskers produceren gebruiken de termen FFP1, FFP2 en FFP3 niet. De mondkapjes en mondmaskers moeten aan goedkeuringsnormen voldoen zoals GB2626-2006 en GB2626-2019, CE, EN-149:2001+A1:2009 en NEN-EN 14683:2019, GB2626-2006-KN95 etc. 

 • FFP1 masker: het laagste prestatieniveau van een beschermingsmasker. Een FFP1 masker heeft een efficiëntie van minimaal 80% tegen partikels die door de lucht verspreid worden. De zijkant lekkage (rondom het gezicht) mag niet meer zijn dan 22%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van het norovirus. NIET GESCHIKT TEGEN CORONA (COVID-19)
 • FFP2 masker: dit is de gemiddelde categorie beschermingsmaskers en heeft een efficiëntie van 94%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 8%. Dit masker wordt o.a. gebruikt wanneer er sprake is van tuberculose. GESCHIKT VOOR CORONA (COVID-19)
 • FFP3 masker: De FFP3 klasse biedt de hoogte bescherming en heeft een minimale efficiëntie van 99%. De zijkant lekkage mag niet meer zijn dan 2%. Dit masker wordt o.a. gebruikt bij het werken met cytostatica. GESCHIKT VOOR CORONA (COVID-19)

Normen mondneusmaskers uit China en VS gelijkwaardig aan Europese

Bepaalde normen voor mondneusmaskers van buiten de EU (o.a. China en de VS), zijn gelijkwaardig aan de Europese norm EN-149:2001+A1:2009 en NEN-EN 14683:2019 voor mondneusmaskers. Dat is de conclusie van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), na overleg met de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW) en het RIVM. De IGJ publiceert deze conclusie, omdat het kan bijdragen aan de patiëntveiligheid.

Het gaat om de volgende gelijkwaardige normen:

 • De Chinese GB 2626-2006 norm (opgevolgd door de GB 2626-2019 norm) voor de mondneusmaskers KN95, KP95 (FFP2) en KN100, KP100 (FFP3) zijn gelijkwaardig aan EN 149:2001+A1:2009;

 • De Chinese GB 2626-2006 norm (opgevolgd door de GB 2626-2019 norm) voor het mondneusmasker KN95 is daarnaast gelijkwaardig aan de NEN-EN 14683:2019 wanneer het KN95 masker als chirurgisch mondmasker op de markt is gezet.

 • De Amerikaanse NIOSH 42 CFR 84 norm voor de maskers N95, P95, R95 (FFP2) en N100, P100, R100, P99, R99 (FFP3) is gelijkwaardig aan EN 149:2001+A1:2009.

Of de maskers met gelijkwaardige normen van buiten de EU ook van voldoende kwaliteit zijn, kan niet gegarandeerd worden. 

Bron: IGJ (Inspectie gezondheidszorg)

Hoe plaatst u een mondkapje op de juiste manier?

 1. Zorg eerst dat de handen altijd schoon zijn, eventueel eerst gedesinfecteerd met een handalcohol of handgel.
 2. Zorg dat het masker goed aansluit op het gezicht. Als het masker niet goed aansluit kunt u ongefilterde vervuilde lucht via de randen inademen.
 3. Het masker werkt minder goed bij baardgroei en stoppels. Dan sluiten de randen van het masker niet goed aan op het gezicht. Goed scheren is daarom belangrijk.
 4. Een masker blijft minder goed zitten bij lang haar. Draag lang haar in een staart en steek het op als dat mogelijk is.
 5. Trek het masker open en buig daarbij de neusbeugel licht.
 6. Houdt het masker in één hand en de elastieken in de andere hand. Voorkom aanraking van uw handen met de binnenkant van het mondmasker.
 7. Houdt het masker onder de kin en plaats de elastieken op de kruin van het hoofd.
 8. Controleer of de flap onder de kin goed naar achteren zit.
 9. Plaats de bovenkant van het masker net onder de neusbrug. Dat is het zachte deel boven van de neus. Druk het masker met twee handen aan beide zijden tegelijkertijd aan. Beweeg daarbij van boven naar beneden. Als u deze handeling niet goed doet, ontstaat er snel een kier.
 10. Voel of het masker goed aansluit.
 11. Het masker is voor éénmalig gebruik, deponeer het na gebruik in de afvalbak. Laat het masker dus niet onder de kin bungelen, en stop het ook niet in uw zak.

Hoe verwijdert u een mondmasker?

 1. Doe eerst uw handschoenen uit.
 2. Desinfecteer de handen als het masker wordt gebruikt ter bescherming van gebruik micro-organismen. Zet dan het mondmasker als volgt af:
 3. Kin naar voren. Naar voren buigen met het gezicht naar voren.
 4. Pak beide elastieken met twee handen vast en trek het over het hoofd. Raak daarbij het gezicht en het masker niet aan. Gooi het masker weg in een afgesloten afvalbak met afvalzak.

**Na gebruik en aanraking met het gebruikte masker desinfecteert of wast u weer grondig uw handen!**

Halfgelaatsmasker, mondneusmasker, gezichtsmasker, mondmasker, mond- en neusmasker, face mask

***English information***

HOW TO WEAR AND REMOVE A FACE MASK:

 1. Wash your hands for at least 20 seconds prior before putting on a face mask
 2. Put your fingers through the elastics. Place the mask on your nose and mouth ensure a tight seal with no gaps and secure the elastics
 3. Put the elastics on your ears. Pill the mask by its upper and lower edges to fully unfold it. That will ensure maximum face protection and minimize the number of layers you need to breathe through.
 4. Put on and form a stiffener above the bridge of the nose to minimize air leakage.
 5. Avoid touching the mask while using it; if you do, clean your hands with alcohol-based hand rub or soap and water.
 6. Replace the mask with a new one as soon as it is damp and do not re-use single-use masks.
 7. To remove the mask: remove it from behind (do not touch the front of mask); discard immediately in a closed bin; wash your hands at least 20 seconds or clean hands with alcohol-based hand rub.
Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord