Levering door heel Europa
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Marifoon

Wilt u een marifoon kopen?

Bent u van plan een marifoon te installeren op uw nieuwe boot? Of is uw marifoon aan vervanging toe? Bij Truckerswereld.nl vindt u veel verschillende modellen marifoons. Een marifoon is geschikt voor gebruik in de maritieme communicatie en zowel het zenden als ontvangen gaat in de VHF-band. Dit betekent dat de frequenties zich bevinden tussen de 30 en 300 MHz.  Op Truckerswereld.nl vindt u veel verschillende marifoons, een marifoon kunt u kopen met ieder soort budget.

Doel van een marifoon

Een marifoon zorgt voor de nodige veiligheid aan boord van een schip. Vooral wanneer er gevaren wordt op de doorgaande vaarwegen, hier kruisen namelijk de pleziervaarten en de beroepsvaarten elkaar. Door gebruik van de marifoon kan er goed gecommuniceerd worden. Daarnaast is het een handig hulpmiddel voor communicatie met zowel de brugwachter, sluismeester als de havenmeester. Bij Truckerswereld.nl kunt u verschillende soorten marifoon kopen.

Benodigde certificaten

Om een marifoon te mogen bedienen heeft u een basiscertificaat nodig voor het mogen gebruiken van de marifoon in de binnenvaartmodus. Wilt u ook op zee uitzenden? Dan heeft u naast het basiscertificaat ook het Marcom-B  bedieningscertificaat nodig. Hierdoor mag u naast een binnenvaart- en een zeevaartmarifoon ook gebruik maken van EPIRB, SART en Inmarsat-apparatuur.

Let op: Zowel het gebruik maken van een marifoon zonder certificaat als het niet aanwezig zijn van een marifoon kan een boete opleveren van rond de €250,-.

Himunication

Jiuzhou Himunication richt zich op de professionele scheepsvaart en is fabrikant van maritieme elektronica. Himunication heeft meer dan 12 jaar ervaring op het gebied van marine radio communicatie. Jiuzhou Group  werd opgericht in 1958. Himunication is een van de 100 beste elektronische informatiebedrijven en de 10 beste communicatiebedrijven in China. Het hoofdkantoor van Jiuzhou heeft een oppervlakte van 1,35 miljoen vierkante meter in de provincie Sichuan )China) met ongeveer 17.000 werknemers. Met meer dan 60 dochterondernemingen en 10 belangrijke dochterondernemingen - Himunication is daar één van en gericht op de mariene radio en de productie ervan.
 

 

Truckerswereld gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Truckerswereld voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Je kunt je toestemming altijd weer intrekken. Lees meer
Akkoord